Главная » Архив материалов

Чому iPhone 5 не підтримує технологію мобільних платежів

Затамувавши подих, світ чекав 12 вересня. Любителі понтів гарячково намагалися знайти хоч кого-небудь, хто їде в Нью-Йорк, а знаходяться за океаном співвітчизники вже готувалися кинутися в бій на 5-й авеню і наступити на ногу Стіву Возняку, - по всій видимості, він знову стоїть у черзі. .. 

І ось настав момент істини. Найвідоміші Мак-блогери засіли в сесійній залі і почали строчити, передаючи в Мережу перші зображення жаданого девайса в жахливій якості. Oops ... Знайомий дизайн, крута камера з автоматичною панорамною зйомкою, як пізніше з'ясується, невдалі карти, - загалом, нічого особливого. Не знайшлося місця і для технології ближнього радіусу дії NFC (Near Field Communication), яка дозволяє перетворити смартфон в платіжний засіб.
Не поділили

NFC - це просто новий спосіб обміну даними між карткою та POS-терміналом, який всі бачили в магазинах на касі. Бездротова альтернатива магнітній стрічці і більш безпечним EMV-чіпів на банківських картах. Технологія радіопередачі - точнісінько така ж, як в картках для доступу в офіс або браслетах в спортклубі.

У телефоні на маленьких відстанях NFC може замінити навіть загальновідомий Bluetooth, оскільки дозволяє вести обмін інформацією безпосередньо між пристроями. В окремих випадках це краще, оскільки дані передаються в закодованому вигляді. Безпека - наріжний камінь NFC, але вона-то якраз і стала приводом для розбіжностей і непорозумінь.

За безпеку транспорту даних, що бігають по екосистемі, відповідає брокер, або TSM (Trusted Service Manager). Ця організація заробляє на учасниках процесу. Крім неї, в технологічному ланцюжку задіяні банк відправника і одержувача та телекомоператор.

Поки залишається відкритим питання, хто візьме на себе відповідальну роль по створенню TSM: банки, оператори або, наприклад, відомі платіжні системи VISA / MasterCard. Можливо, навіть окремо взята локальна компанія, яка вважатиме для себе за доцільне зробити інвестиції в необхідні ліцензії.

Не до кінця сформувалася архітектура сервісу і не розподілені ролі між учасниками «марлезонського балету» створюють не саму сприятливу грунт для просування NFC. Тут ще й недавнє фіаско Google з електронним гаманцем, в який компанія додумалися на програмному рівні закодувати інформацію про Citibank Mastercard. Його успішно хакнулі, - все, що пов'язано з безпекою, прийнято робити «в залозі».
Хто зірве джекпот

У липні Apple купила за $ 350 млн компанію AuthTech, яка виробляє сенсори відбитків пальців. Зараз вона працює разом з австралійською MicroLatch над впровадженням в iPhone аутентифікації по відбитку пальця. Вона дуже знадобиться для впровадження в перспективі NFC, і, здається, підготовка вже йде повним ходом.

Напевно в наступному році буде готуватися до виходу iPhone 5s. І тоді Велике Яблуко просто і дохідливо всім пояснить: заробляти тут буде Apple. Всім іншим доведеться підлаштовуватися і грати за заздалегідь встановленим правилам. Якщо не влаштовує, побачимося в суді (с). Так було не раз, і ця ситуація, швидше за все, не виняток.

Особисто мені найбільше подобається підхід ПриватБанку. Хлопці не сперечаються про космічних технологіях, а роблять прості речі. Вони швидко зорієнтувалися, що в Україні куди більше телефонів з камерами, ось і розвивають власну екосистему оплати за допомогою модних саморекламірующіхся QR-кодів. Може, як завжди, не без недоліків, зате вчасно.
20.10.2012 / den2008 / 671 / 0
Подробнее

Ховатия

Хорватия

Хорватия-лучшее место, что бы отдохнуть всей семьёй. Приемлемые цены и незабываемый отдых. Пальмы, море, солнце… это всё о Хорватии. Если хотите отдохнуть от городской суеты, в Хорватии имеются острова. Хорватия обладает природными достопримечательностями. Горы, леса, реки, водопады и многое другое. Хорватия - это незабываемая страна отдыха. В Хорватии есть город Дубровник, он считается одним из самых лучших мест для отдыха. Дубровник включен ЮНЕСКО в число красивейших городов. Если вы едите с детьми , то вы можете посетить пансионаты, где дети весело проведут время, познакомятся с другими детьми и оздоровляться . Ваши дети никогда не забудут Хорватию. Побывав в этой стране один раз, вам захочется, приезжай сюда каждый сезон. Также в Хорватии очень гостеприимные люди, которые всегда вам помогут, с ними очень легко найти общий язык. В этой стране находятся 8 национальных парков. Национальным языком является хорватский. С местными жителями легко объясниться.
20.10.2012 / Леся / 622 / 0
Подробнее

Вычислительные машины

Первая Советская счетная машина Лебедева

Научное изобретение С.А. Лебедева. Любому научному изобретению предшествуют годы неустанного труда и поиска не проходимых зря. По окончании института Баумана в 1928 г.Сергей Алексеевич посвятил все свое личное время работе в области электротехнических разработок. Результаты работы были пременины при вводе в роботу первых отечественных электростанций и высоковольтных линий передач. Уже в 1939 году С.А. Лебедев, сумел защитить докторскую диссертацию по теории устойчивости энергосистем.
Во время нападения Немцев на Советский Союз академик записался в ополчение, из-за важности роботы на фронт с сожалением его не отпустили. Лебедев продолжал исследования и во время 2 отечественной войны, разработал систему автоматического самонаведения авиационной торпеды, и систему стабилизации танкового оружия при прицеливании.
В 1945 году Лебедев создает первую аналоговую вычислительную машину. Для решения системы обыкновенных уравнений. Сергей обладал по-настоящему большой силой воли и верил в свой успех. В 45 лет, он был уже одним из наизвестнеших ученых, он занялся совершенно новыми направлениями а точнее созданием механической вычислительной техники
Его увлечение новым делом было таким поглощающем для него, что когда в 1948 году его пригласили поучаствовать в Париже на международной конференции по электроэнергетическим системам, он, подготовив доклад «Искусственная устойчивость синхронных машин, но читал этот труд совершенно чужой ему, другой человек, так как на тот момент Сергей Алексеевич был полностью занят работой. Как известно, за границей принципы компьютеростроения разработал фон Нейман. Классическая архитектура компьютера так и называлась «фон Неймановская». Научный труды Сергея Алексеевича заключается в том, что в условиях замкнутости тех лет Сергей пришел к тем же выводам, что и фон Нейман, и даже на полгода раньше. И в некоторых странах до сих пор ведутся разговоры и споры кто же лучше и умнее.
Потом теоретические разработки позволили ему перейти к практике.
Первым его результатом стала Маленькая эл.счетная машина, которая потом была принята комиссией в использование, а в 1952 году на ней уже решались важные научные задачи. Супер-ЭВМ, в разработку которых было много вложено, столько сил и труда, были и остаются одними из ведущими машинами в вычислительной технике до сих пор.
17.10.2012 / Саша / 925 / 0
Подробнее
« 1 2 ... 54 55 56 57 58 »