Главная » 2012 » Октябрь » 22 » Який браузер кращий?
00:38
Який браузер кращий?
Питання, зазначене у назві зустрічається майже на кожному форумі. Найчастіше відповіді на таке питання перетікають в багатогодинні холівари, в яких кожен наполягає на тому, що саме його браузер найкращий. Але відповісти на питання, який з браузерів найкращий - неможливо. Чому?
Відповідь проста: кожен з опонентів спору, доводячи, що саме його браузер є кращим, ґрунтується тільки на своїх перевагах і потребах. Ну а в кожної людини свої уподобання, тому розуміння «кращого» для одного, зовсім не є кращим для іншого.
Відзначимо, що всі 5 найвідоміших оглядачів (Opera, Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Apple Safari) в повній мірі зможуть задовольнити запитам будь-якого користувача. Розрізняються вони між собою лише в невеликих другорядних функціях, які саме для вас можуть стати визначальними при виборі браузера.
З доводів, наведених в різних холіварах, можна вибрати 3 основних:
1. У моєму браузері є підтримка більшості веб-стандартів;
2. А мій браузер є найбезпечнішим;
3. Мій улюблений браузер має набагато більше корисних функцій.
У цій статті ми порівняємо оглядачі, дотримуючись цих трьох параметрів.
Підтримка веб-стандартів
Для правильного відображення сайтів необхідна підтримка веб-стандартів. У більшості браузерів з цим ситуація досить хороша. Тільки Internet Explorer грішить з повною підтримкою стандартів.
Спочатку альтернативні оглядачі створювали відповідно до веб-стандартами, тому тепер розробникам простіше займатися їхньою підтримкою.
Зараз, тест на дотримання стандартів ACID 3, браузери Opera, Safari і Google Chrome проходять відмінно. Mozilla Firefox трохи не добирає балів, а Internet Explorer тягнеться в самому хвості.
І хоча стандарти це добре, але реальне життя суворіше, тому, Opera в даний час не входить в список браузерів, рекомендованих компанією Google для роботи з її сервісами. І правда, часто користувачі стикаються з такою проблемою, що Opera деякі сервіси та сайти Google відображає некоректно. Тому, якщо ви використовуєте сервіси Google Reader, Gmail, Google Wave, то найімовірніше, вам варто відмовитися від Opera. Звичайно, у світі оглядачів все міняється швидко і незабаром наші рекомендації можуть стати не актуальними.
Але повернемося до стандартів. Браузером, який підтримує абсолютно всі стандарти є Amaya. Хоча, не правильно називати Amaya браузером - це веб-редактор, який підтримує функцію браузера, так що використовувати його як основний браузер просто незручно. До речі, програма розроблена організацією W3C, яка контролює і розробляє веб-стандарти.
Підводячи підсумок цього пункту, варто відзначити, що повністю тільки Internet Explorer не справляється з підтримкою веб-стандартів. Інші браузери досить добре з цим справляються.
Функціональність
Даний пункт досить широкий, тому потрібно визначитися про яку функціональності йдеться:
Варіант «з коробки», а це означає, що для роботи, користувачеві досить встановити браузер.
Варіант «настройки», для повноцінної роботи потрібно встановити ряд плагінів і доповнень.
Якщо враховувати тільки перший варіант, то перемагає оглядач Opera. Розробники з Норвегії вклали в браузер стільки різних опцій, що вони зможуть задовольнити майже всі потреби користувача, не рахуючи спілкування (Jabber, Skype і інше).
Говорити про функціональність браузерів Google Chrome, Safari і Mozilla Firerox без урахування плагінів, буде не коректно. Плагіни, встановлені в цих браузерах, покращують їх функціональність так, що Opera виявляється на самому останньому місці.
А ось ситуація з Internet Explorer набагато гірше. Наприклад, у 8 версії цього браузера можна встановити прискорювачі, за допомогою яких збільшується швидкість доступу до сайтів. Але помітного розширення функціональності браузера, ці прискорювачі не дають.
Також відзначимо, що якщо ви користуєтеся браузером Safari і є користувачем OS Windows, то всі плагіни браузера вам буде недоступні. Причина проста: браузер підтримує плагіни тільки в своїй OS Mac OS X.
Самим найбільш функціональним браузером (враховуючи плагіни) вважається Mozilla Firlefox. Йому трохи поступається Google Chrome. Третє і четверте місце на п'єдесталі займають Safari і Opera, ну і аутсайдером стає Internet Explorer.
Безпека
Безпека є важливим параметром будь-якого браузера, а саме його здатність зберігати особисту інформацію користувача. У списку по найбільшому числу вразливостей в браузері, лідирує оглядач від Microsoft. Саме в браузері Internet Explorer регулярно знаходяться безліч вразливостей. Цей браузер найпопулярніший у користувачів, а тому він популярний і у шахраїв, спраглих викрасти особисту інформацію користувачів. Варто врахувати, що Microsoft не прагне до оперативного усунення вразливостей в своєму браузері, тому користувачі довгий час можуть перебувати під загрозою атаки шахраїв.
Друге місце за кількістю виявлених вразливостей займає Mozilla Firefox. Але в цьому браузері уразливості виправляються набагато швидше, ніж в Internet Explorer. Регулярно з'являються поліпшені версії оглядача, які недоступні для завантаження в автоматичному режимі.
Є думка, що Opera вважається найбезпечнішим браузером, але ми хочемо попередити вас від нерозважливих дій. Причиною такої думки, є те, що Opera займає невелику частку ринку, а тому інтерес у зловмисників до цього браузеру низький, також як у Safari і Google Chrome. Тим більше, у Opera закритий вихідний код, тому і пошук вразливостей в цьому браузері утруднюється, але це не означає, що їх там немає зовсім.
Закінчуючи порівняння браузерів з урахуванням безпеки, хочемо відзначити можливість збільшення оборонної спроможності того чи іншого оглядача. Наприклад, Mozilla Firefox в цьому не має конкурентів. Плагіни Noscript і Adblock Plus здатні вберегти від більшості шкідливих скриптів, що наміряються проникнути до вас через браузер.
У Google Chrome також є плагін Adblock Plus, який блокує нав'язливу рекламу. Тільки от в цьому браузері немає аналога плагіна Noscipt.
В цілому ж, якою б браузер у вас не був встановлений, завжди слід дотримуватися ряду простих правил для роботи в мережі Інтернет:
не викачувати підозрілих файлів;
не відвідувати підозрілі сайти;
регулярно оновлювати бази даних антивірусів.
Підіб'ємо підсумки
Вибрати кращий браузер для себе потрібно на основі власного досвіду. Для початку, вивчите всі огляди браузерів сайту winbron.com і вже потім виберіть для себе кілька браузерів. Після цього скачайте і встановіть кожен браузер на свій комп'ютер. Протягом декількох днів користуйтеся кожним оглядачем, щоб точно зрозуміти який з браузерів вам більше підходить. Ну а потім ви самі не помітите, як почнете користуватися тим браузером, який для вас більш зручний. І для вас вибраний браузер стане найкращим
.
Категория: Информатика | Просмотров: 2750 | Добавил: N@stia | Теги: браузер Dragon, Браузер Google, Браузер | Рейтинг: 0.0/0
гдз математика 6 клас по Мерзляку