Главная » 2012 » Октябрь » 22 » Windows 8: бути? або не бути..
21:22
Windows 8: бути? або не бути..
<font size="4" style="font-size: 14pt; ">До запуску нової Windows 8 залишилися лічені дні. Ще трохи - і вона підпорядкує собі уми всіх електронних пристроїв. Однак я можу вас запевнити, що ніхто не зірветься з місця і не побіжить оновлювати Windows 7 до Windows 8. Ситуація аналогічна XP і Vista. Windows 7 прекрасно працює, а «вісімка» - зайве пригода на п'яту точку.

Даю 100%-ву гарантію, що навіть ті деякі, хто захочуть перейти з XP/Vista/7 на Windows 8, проклянуть цей день і годину. Чудес як не було, так і немає. Всі ми люди свої, ПО на наших комп'ютерах з'явилося бозна звідки, так що далеко не факт, що процес взагалі піде. Ну а в разі захоплення території, Windows 8 однозначно потребують перевстановити цілий ряд програмних пакетів. Воно вам треба?

Основна перешкода на шляху до оновлення - це архітектура реєстру Windows. Напевно, вона коштувала Microsoft пару мільярдів доларів. У мене вдома досі працює декілька комп'ютерів під управлінням Windows XP, і ніякими оновленнями я займатися не має наміру. Чому? Та тому що там встановлено більше дюжини програм, які потім доведеться встановлювати заново. Але я поняття не маю, де знаходяться оригінальні диски або хоча б серійні номери. А якби й знав, то мені б це не допомогло. Адже як буває: серійник на одному ПК, а завантажуване ПО - на іншому.

І уявіть собі: нічого б цього не було, якби Microsoft відмовилася від реєстру і просто б склала програмки в окремі течки, які легко можна переміщати з місця на місце.

Крім реєстру, є у нас ще один товарищ - папка AppData. У ній зберігається купа нікому не відомої інформації, яка забезпечує коректну роботу програм. Щось на зразок cookies, де лежить якась системна інфа. Однак чому AppData не може знаходитися в тій же папці, що і сама програма, наприклад? А замість цього вона копить цифровий сміття десь у надрах диска.

Знаєте, колись давним-давно, вагомою перевагою Microsoft DOS перед Macintosh була архітектурна простота системи. І не знали ми тоді, що різні компоненти різних додатків можуть перебувати в різних місцях. Однак чим більше умів захоплювала Microsoft, тим складніше ставала Windows. Чому? Звичайна жадібність. Якщо у вас не вийде просто скопіювати програму з одного комп'ютера на інший, буде зайвий привід її купити.

Так що тепер користувачі замість «оновлення» чують «збій у роботі». І Microsoft сама себе позбавила можливості продати побільше копій нової системи. Ніхто не буде цим займатися. Запам'ятайте мої слова </font>
Категория: Информатика | Просмотров: 679 | Добавил: den2008 | Теги: Windows 8 Activator, Windows 8, Windows 8 - Metro | Рейтинг: 0.0/0
гдз математика 6 клас по Мерзляку