Главная » 2012 » Октябрь » 20

Чи вдасться Samsung обігнати Apple по прибутку?

За день до виходу чергової версії Mac OS X Mountain Lion компанія Apple оголосила підсумки третього кварталу 2012 фінансового року (завершився 30 червня). Доходи склали $ 35,0 млрд, чистий прибуток - $ 8,8 млрд, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року показники зросли на 22,4% і 20,5% відповідно.

В офіційному повідомленні про обсяги продажів продуктів компанія їх ранжує наступним чином: iPhone, iPad, Mac, iPod (в порядку убування значимості). Приблизно так само розставляють пріоритети і інвестори - значні показники зростання доходів і прибутку ще нічого не означають. Не менше значення мають обсяги продажів флагманських продуктів.

У третьому кварталі фінансового року Apple вдалося продати 26,0 млн iPhone (+28%), 17,0 млн iPad (+84%), 4,0 млн Mac (+2%) і 6800000 iPod (-10% ). Не дивно, що гідні на погляд обивателя результати послужили причиною 5%-ного падіння акцій Apple в день оголошення підсумків діяльності. Адже в попередньому кварталі продажі iPhone склали 35,1 млн (+88%).

Стів Джобс максимально спростив продуктову лінійку Apple, щоб всі ресурси компанії концентрувалися всього на декількох ключових виробах. Це зручно і для споживачів, проте з самою компанією обрана стратегія просування продуктів зараз зіграла злий жарт. Відкладений попит в очікуванні швидкого виходу чергової версії iPhone (умовно її прийнято називати iPhone 5) і iPad mini робить негативний вплив на продажі актуальних на даний момент флагманських моделей.

У найближчого конкурента в особі Samsung таких проблем не буває. На відміну від Apple, ціни на смартфони якої у багатьох країнах залишаються занадто високими для середньостатистичного споживача, Samsung пропонує надзвичайно широкий і сегментований модельний ряд «на будь-який смак і гаманець». За даними hotline.ua, на українському ринку зараз доступно 70 моделей смартфонів Samsung, багато з них в ціновій категорії $ 100-500. Обрана корейцями тактика страхує їх від провалів напередодні виходу нових флагманських моделей.

Samsung програє Apple по прибутку, однак у корейської компанії вона зростає швидше. У другому кварталі (у Samsung інший фінансовий рік) корпорація виручила $ 41,5 млрд і отримала $ 4,53 млрд чистого прибутку - це більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 21% і 48% відповідно.

За даними Strategy Analytics, на глобальному ринку смартфонів частка Samsung складає 34,6%, Apple - тільки 17,8%. За один квартал корейський розробник чіпів, електроніки і побутової техніки поставив рекордну для одного виробника кількість «розумних апаратів» - 50,5 млн. Кім Хен Чжун, віце-президент Samsung Mobile Communications, впевнений, що уповільнення темпів економічного зростання у світі не зробило впливу на ринок смартфонів. Успішні продажі, в першу чергу флагманських пристроїв Galaxy S3 і Galaxy Note, неминуче роблять позитивний вплив на збут мобільних процесорів і флеш-пам'яті Samsung. Підрозділ IT & Mobile Communications принесло корейському гігантові 63% прибутку.

Конкуренти, що залишили позаду двох інших гігантів мобільного ринку - Nokia Research in Motion, - ревниво стежать за стратегічними кроками один одного. 27 липня Apple заявила про намір придбати за $ 356 млн AuthenTec - відомого розробника технологій ідентифікації користувачів по відбитках пальців. AuthenTec зовсім недавно підписала велике угоду і з Samsung.

Ще кілька сотень мільйонів доларів Apple може інвестувати в популярний сервіс мікроблогів Twitter, повідомила The New York Times з посиланням на обізнані джерела. Раніше компанія інтегрувала деякі функції Twitter у власну iOS 5 для мобільних пристроїв. Тім Кук, виконавчий директор Apple, з цього приводу зауважив наступне: «Apple не обов'язково мати власну соціальну мережу. Але чи потрібно Apple бути соціальної? Так ».

За даними GfK Ukraine, у першому півріччі 2012 р. на вітчизняному ринку реалізовано 826 000 смартфонів, на 55% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Кожен п'ятий продаваний мобільний телефон - це смартфон. Середня ціна «розумних телефонів» хоч і повільно продовжує знижуватися, - зараз вона становить $ 260 або на 5% нижче, ніж в 2011 р.

За словами Костянтин Череповський, керівника відділу бренд-маркетингу і PR «Samsung Electronics Україна», в нашій країні Samsung посідає перше місце на ринку смартфонів з ринковою часткою 46% у кількісному вираженні і 42% в грошовому. За результатами року компанія розраховує реалізувати 700 000 смартфонів. А ось оцінити частку Apple iPhone в Україні вкрай складно, оскільки «яблучні» смартфони до нас потрапляють виключно за неофіційними каналами. Олександр Величко, менеджер категорії «Мобільний зв'язок» «Фокстрот. Техніка для дому »в перспективі не виключає зацікавленості його торговельної мережі в продажах iPhone. Однак він вважає, що обсяги не перевищать 5% ринку - продукт не масовий, дорогий.
20.10.2012 / den2008 / 781 / 0
Подробнее

Чому iPhone 5 не підтримує технологію мобільних платежів

Затамувавши подих, світ чекав 12 вересня. Любителі понтів гарячково намагалися знайти хоч кого-небудь, хто їде в Нью-Йорк, а знаходяться за океаном співвітчизники вже готувалися кинутися в бій на 5-й авеню і наступити на ногу Стіву Возняку, - по всій видимості, він знову стоїть у черзі. .. 

І ось настав момент істини. Найвідоміші Мак-блогери засіли в сесійній залі і почали строчити, передаючи в Мережу перші зображення жаданого девайса в жахливій якості. Oops ... Знайомий дизайн, крута камера з автоматичною панорамною зйомкою, як пізніше з'ясується, невдалі карти, - загалом, нічого особливого. Не знайшлося місця і для технології ближнього радіусу дії NFC (Near Field Communication), яка дозволяє перетворити смартфон в платіжний засіб.
Не поділили

NFC - це просто новий спосіб обміну даними між карткою та POS-терміналом, який всі бачили в магазинах на касі. Бездротова альтернатива магнітній стрічці і більш безпечним EMV-чіпів на банківських картах. Технологія радіопередачі - точнісінько така ж, як в картках для доступу в офіс або браслетах в спортклубі.

У телефоні на маленьких відстанях NFC може замінити навіть загальновідомий Bluetooth, оскільки дозволяє вести обмін інформацією безпосередньо між пристроями. В окремих випадках це краще, оскільки дані передаються в закодованому вигляді. Безпека - наріжний камінь NFC, але вона-то якраз і стала приводом для розбіжностей і непорозумінь.

За безпеку транспорту даних, що бігають по екосистемі, відповідає брокер, або TSM (Trusted Service Manager). Ця організація заробляє на учасниках процесу. Крім неї, в технологічному ланцюжку задіяні банк відправника і одержувача та телекомоператор.

Поки залишається відкритим питання, хто візьме на себе відповідальну роль по створенню TSM: банки, оператори або, наприклад, відомі платіжні системи VISA / MasterCard. Можливо, навіть окремо взята локальна компанія, яка вважатиме для себе за доцільне зробити інвестиції в необхідні ліцензії.

Не до кінця сформувалася архітектура сервісу і не розподілені ролі між учасниками «марлезонського балету» створюють не саму сприятливу грунт для просування NFC. Тут ще й недавнє фіаско Google з електронним гаманцем, в який компанія додумалися на програмному рівні закодувати інформацію про Citibank Mastercard. Його успішно хакнулі, - все, що пов'язано з безпекою, прийнято робити «в залозі».
Хто зірве джекпот

У липні Apple купила за $ 350 млн компанію AuthTech, яка виробляє сенсори відбитків пальців. Зараз вона працює разом з австралійською MicroLatch над впровадженням в iPhone аутентифікації по відбитку пальця. Вона дуже знадобиться для впровадження в перспективі NFC, і, здається, підготовка вже йде повним ходом.

Напевно в наступному році буде готуватися до виходу iPhone 5s. І тоді Велике Яблуко просто і дохідливо всім пояснить: заробляти тут буде Apple. Всім іншим доведеться підлаштовуватися і грати за заздалегідь встановленим правилам. Якщо не влаштовує, побачимося в суді (с). Так було не раз, і ця ситуація, швидше за все, не виняток.

Особисто мені найбільше подобається підхід ПриватБанку. Хлопці не сперечаються про космічних технологіях, а роблять прості речі. Вони швидко зорієнтувалися, що в Україні куди більше телефонів з камерами, ось і розвивають власну екосистему оплати за допомогою модних саморекламірующіхся QR-кодів. Може, як завжди, не без недоліків, зате вчасно.
20.10.2012 / den2008 / 670 / 0
Подробнее

Ховатия

Хорватия

Хорватия-лучшее место, что бы отдохнуть всей семьёй. Приемлемые цены и незабываемый отдых. Пальмы, море, солнце… это всё о Хорватии. Если хотите отдохнуть от городской суеты, в Хорватии имеются острова. Хорватия обладает природными достопримечательностями. Горы, леса, реки, водопады и многое другое. Хорватия - это незабываемая страна отдыха. В Хорватии есть город Дубровник, он считается одним из самых лучших мест для отдыха. Дубровник включен ЮНЕСКО в число красивейших городов. Если вы едите с детьми , то вы можете посетить пансионаты, где дети весело проведут время, познакомятся с другими детьми и оздоровляться . Ваши дети никогда не забудут Хорватию. Побывав в этой стране один раз, вам захочется, приезжай сюда каждый сезон. Также в Хорватии очень гостеприимные люди, которые всегда вам помогут, с ними очень легко найти общий язык. В этой стране находятся 8 национальных парков. Национальным языком является хорватский. С местными жителями легко объясниться.
20.10.2012 / Леся / 620 / 0
Подробнее